Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин в дизела

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бензин в дизела

Здравейте колеги,
    Заради малоумния персонал в Еко Люлин, имам 5 литра бензин в резервоара... Долях нафта до горе, докарах колата до вкъщи - не усетих никаква разлика във вървежа и звука, но все пак се зачудих, дали не е по-добре да източа резервоара? Приятели ме разубеждават, казват, че няма да има проблем, та реших да се допитам до форума.
    Благодаря предварително!
    '99 Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Все едно си сложил добавка зимата.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Няма да има проблем, но не го прави често, бензина изсушава гумените маркучи и уплътнения по помпата и след това проблеми.Иначе за 5 литра на един резервоар нищо не е, карай си.
      _156_2,4_JTD_136hp_-EX
      156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Няма проблеми основата на добавките на дизела са именно бензин
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Карай си без да се притесняваш, даже някой зимата нарочно слагат бензин в нафтата

Comment

Ц-ц-ц.....ся като вземе да тръгне тва жетеде да върви, ще вземе колегата да си сипва бензинец по малко профилактично......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Благодаря за отговорите! Така и си мислих добре, че все пак го хванах в началото на зареждането, че държи зеления пистолет пак си плати и бензина и нафтата де
              '99 Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                Все едно си сложил добавка зимата.
                Или все едно си сипал на някоя нонейм бензиностанция нафта Обратното ако стане (на бензинова кола да се сипе нафта) е лошо и трябва да се точи резервоара...

Comment

5 литра бензин на един резервоар нафта са си много. Нормално е да се слага по 100 грама на литър, а не 5 литра на резервоар.
                  Било като добавка, а като си сипвате добавки в нафтата по 5 литра добавка ли слагате или по 200 грама на резервоар?
                  След тоя бензинец 100% ще има последнствия по клапаните....
                  моят съвет е колегата да го разрежда максимално много с нафта, защото с това е комън-рейл все пак т.е. по-прецизен мотор и трябва да се внимава с кофти горивата
                  In God we trust, all others pay cash.
                  Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                  Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Не че нещо, ама по математика колко имаш?
                    100 гр на литър, викаш, а като резервоара е 63 литра и умножим по 100 гр, това колко прави?
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

То, сега ще излезе, че трябва да се върне да си долее...
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Тц, тамън си е, защото на 63 литра би трябвало да сипе 6,3, а то толкова място няма. Реално, ако пропорцията за 100 гр на литър е вярна според колегата, то може макс 57 литра гориво да сипе, останалото - 5,7 литра добавка и тамън ще дойде на 63.

А сега сериозно - покарай малко колега, пак долей до горе и така няколко пъти... нищо няма да се скапе. Тая бака на 156-цата е голяма и едни 5 литра на фона на останалото няма да обърнат кораба.
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Тъкмо ще ти се почистят дюзите не се притеснявай карай и си свиркай
                          AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                          Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                          AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

На мен на ШЕЛ 2 пъти става ми сипват бензин. Веднаж 2 литра, другия път 7. 1-вия път доляха догоре, 2рия го източиха, ама майстора ми е познат и каза, че все още е останал бензин и пак догогре, за тяхна сметка, разбира се!

Та, както ти казаха, долей още 2-3 пъти до горе и ще е ток и жица.
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                            Suzuki Swift 1.6
                            Ford Fiesta 1.8D

Comment

Веднъж ми се случи...но се усетих като видях касовата бележка...никакъв контакт и си го източих и промивка с нафта и така....аз знам, че повече от 2 литра на резервоар не е добре..аз не бих карал с 5л бензин. Тая комън-рейл система си е предирчива...не бих рискувал някоя дюза или нещо др за няколко литра...ма ти си знаеш. Ако е чист дизел колата ще ги изгори..аз лично бих го махнал това гориво, ма колата си е твоя!
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X